Retur policy

Jätteviktigt att gå genom alla dessa punkter innan man påbörjar en retur ärende. Om en av punkterna är ej godkänt då kan kunden inte vara berättigad till återbetalning.

 

Punkt 1 i retur policy:

För att vara berättigad till återbetalning måste du returnera produkten inom 14 kalenderdagar efter ditt köp. Produkten ska vara i samma skick som du får den och oskadad på något sätt. 

Punkt 2 i retur policy:

Viktigt att kunden skickar alla delar som finns i förpackning. Viktigt att kunden skickar original förpackning annars returen blir ej godkänt.

Punkt 3 i retur policy:

Observera att en kund kan endast skicka en retur till vår reservdelar partner i Stockholm samt betala fraktkostnaden. kontakta oss via hemsidan för att få retur adress. Notera att retur adress är inte samma som Babify huvudkontor adress.

Punkt 4 i retur policy:

Kunden kan använda endast en transparant tejp för att inte skada förpackning informationer samt bilder.

Punkt 5 i retur policy:

Fraktavgifter för alla returer måste vara för betalda och försäkrade av dig. Du är ansvarig för eventuell förlust eller skada under transporten. Vi garanterar inte att vi får din returnerade vara. Frakt- och hanterings avgifter återbetalas inte. Eventuella belopp som återbetalas inkluderar inte fraktkostnaden.

Punkt 6 i retur policy:

Om produkten är skadad på något sätt, eller om du har påbörjat returen efter att 14 kalenderdagar har gått, kommer du inte att vara berättigad till återbetalning.  

Punkt 7 i retur policy:

En kund kan avbryta sin beställning max 1 timme efter kunden har lagt en beställning. Efter en timme kan vi ej avbryta en beställning och då hantera vi ärenden som en retur enligt ovan.

 

När vi har tagit emot din vara kommer vårt team av proffs att inspektera den och behandla din återbetalning. Pengarna kommer att återbetalas till den ursprungliga betalningsmetod som du använde under köpet. För kreditkorts betalningar kan det ta 5 till 10 arbetsdagar innan en återbetalning visas på ditt kreditkorts utdrag.